Helsinki Music Centre

by

Ambro Metals

14 Timothy Place, Avondale,
Auckland 1026, NZ

+64 9 828 ...
Call

Visit Website

Aurubis - Nordic Green

The winning concept behind the ‘a mezza voce’ proposal for the architectural competition of Helsinki Music Centre (held in 1999) was the idea that the new building should harmonize with and unify the Töölönlahti bay area in the centre of Helsinki.

The massing and main materials form three distinct bodies. Taller sections clad in green copper connect with the  green park belt. The glazed foyer reveals the interiors and activities of the building and aesthetically links it with the newer neighbouring buildings. The square in front of the Parliament House continues as a sloped, landscaped deck, linking the upper and lower squares and parks and leaving room for the architecture of Kiasma. Located under the sloped deck, the third body of the building consists of five smaller concert halls and a restaurant.

One aim was to achieve a sense of openness. The heart of the building, the vineyard-formed main concert hall is surrounded by a glazed foyer, to which it visually connects via sound-insulating glass walls. The foyer, with its high glazed façades, also functions as café and exhibition space.

ArchiPro Users and Visits Counter

Automatically updated every day through our Google analytics.

1562193

Sessions

692416

Users

5692429

Page Views

113724

Content and Images

To list your products, services or company on ArchiPro Click here ».