Hill House

by

CPRW Fisher

Level 1, 48 — 52 Wyndham Street,
Auckland, NZ

09 303 ...
Call

Visit Website

The The Hill House is conceived as a bastion.

Standing up into the wind; it opens up to the elements on arrival, and locks down on departure.

Situated high on a hill, the house overlooks the estuary of a east coast beach.

The opposed orientation of sun and view has determined the program; main block, courtyard and guesthouse.

Containment and openness are the generators with light rendering its simple forms.

The buildings accommodate the needs of a quiet weekend for the owners or the demands of a large family.

Construction is from a strict palette of materials, thick concrete walls, cement render, aluminum, sun louvers, Blackwood timber and glass.

The reflecting pool and courtyard high walls remind us of the seasons and time through shadow and light

ArchiPro Users and Visits Counter

Automatically updated every day through our Google analytics.

1647794

Sessions

728841

Users

6003274

Page Views

116389

Content and Images

To list your products, services or company on ArchiPro Click here ».