Langs Cove House

by

BOSSLEY ARCHITECTS

2/55 Mackelvie Street, Ponsonby,
Auckland, NZ

09 361 ...
Call

Visit Website

Set on a narrow site sloping gently from road to beach, this house provides a beautiful sequence of spaces from the front entry, in the form of an internal but hi-lit gallery, which gradually slips to the right whilst it also ramps down towards the more open living areas, and eventually out onto a cantilevered concrete terrace thrusting out towards the pohutukawas and the beach beyond.

The ceiling stays level throughout, so that the spaces expand towards the sea by virtue of the gentle ramping down of the floor.

On the western flank a covered terrace with a large fireplace provides an outdoor sheltered space protected from the sea breezes, with delightful visual connection to the sea through the glazed living areas.

The simple palette of materials includes off-the-board concrete, cedar boards, anodised aluminium windows and doors. Internal materials are the white walls, which reflect the stunning light qualities from the high level glazing, cedar linings run in from the outside, american oak flooring, and poplar ply ceilings.

Photography by Simon Devitt.

ArchiPro Users and Visits Counter

Automatically updated every day through our Google analytics.

1655072

Sessions

731730

Users

6021244

Page Views

116387

Content and Images

To list your products, services or company on ArchiPro Click here ».