Screened by Pohutukawa (Stage Two)

by

After initially planning to use the rear house as a holiday home the clients decided to make the mount their permanent home. The client’s brief was for a liveable and relaxed beach house that made the most of the dramatic ocean views. Visually striking, the sharp charcoal exterior links the new building both to the original cottage and the newer holiday house behind. From the street an established pohutukawa tree remains the dramatic focus. This tree has been an integral part of the character of the site throughout both stages of development and the newest phase of building remains respectful of it.

The single level design is kept intentionally relaxed. Utilising raw unfinished materials, the decor is kept simple and natural. Products were chosen to showcase a smart, robust and sustainable coastal home. It has a sophisticated vibe suited for entertaining. Best of all, the promise of the spectacular sea view is fully realised. Expansive glass windows run full height across the front of the property allowing for an ever changing vista from dawn to dusk.

With a feel that is low key and unpretentious, this is a beautiful coastal home that celebrates its prime location while retaining an authentic charm fused with modern comfort.

Footnote: *The original cottage sits enjoying a well-deserved ‘retirement’ in its latest guise as a fishing cabin along the shores of the Tongariro River.

Floating Dining Table
Floating Bench Seat
Volcano Greys - Colour Variation
Floating Bench Seat
Floating Dining Table
Floating Dining Table
Volcano Greys - Colour Variation
Lissoni Tapware by Fantini
Lissoni Tapware by Fantini
Lissoni Tapware by Fantini
Lissoni Tapware by Fantini
Zero Toilet Collection by Catalano

ArchiPro Users and Visits Counter

Automatically updated every day through our Google analytics.

1429866

Sessions

636961

Users

5156650

Page Views

104624

Content and Images

To list your products, services or company on ArchiPro Click here ».