The site is in the country on a 2 hectare lot that falls to the North East overlooking the Mangemangeroa Creek Inlet. The design solution was to cut a platform into the sloping land and create a series of connected pavilions on a single level. The pavilions took the form of the simple gable and were linked by flat roof structures progressing through to the main gable form housing the kitchen/dining/family areas with the pool platform beyond.

These forms were simply detailed with the ends fully glazed to create light filled spaces. Entry is gained through a formally landscaped courtyard that acts as a buffer from the surrounding countryside, creating a scale that is intimate in relation to the house. The forms are placed so that the interiors open out into a series of sheltered courtyards each with a different aspect and view.

The materials employed were plaster cladding, aluminium joinery and tray roofing, all finished in a ‘black & white’ composition to sit simply against a green country backdrop.

ArchiPro Users and Visits Counter

Automatically updated every day through our Google analytics.

1063041

Sessions

476344

Users

3625203

Page Views

81908

Content and Images

To list your products, services or company on ArchiPro Click here ».